Kismama- és babamasszázs

Babamasszázs

Az újszülöttek masszírozásának kiemelkedő szerepe van az ajurvéda hagyományában. A masszázst a gyermek születésétől kezdve 18 hónapos koráig napi rendszerességgel végezhetjük. Utána másnaponta. De az újszülöttek masszírozása nagyon kényes dolog, ezért nem ajánlott megfelelő képzés nélkül végezni.

A masszázs javítja a vérkeringést, elősegíti a káros anyagok kiválasztását és fejleszti az emésztőrendszert. A végtagok masszírozása erősíti az izomzatot és az izületeket. A klímának megfelelő masszázs olajok napi használata meggátolja a bőr szárazságát és a fertőzések kialakulását. Az első hat, kilenc hónapban végzett fejmasszázs nagyon kedvezően hat a csecsemő agyának és látásának fejlődésére és erősíti az idegrendszert.

Azon túlmenően, hogy erősíti a testet, a masszázs megnyugvást, békességet és érzelmi elégedettséget ad. Ez a későbbiekben hozzájárul a társadalomba való könnyebb beilleszkedéshez is.

Azok az újszülöttek, akik nehéz szülésen esnek át, sokszor túlságosan kötött vagy laza izmokkal rendelkeznek és sokat sírnak. Saját tapasztalatból beszélek, mert második gyermekem viszonylag nagy súlya miatt hosszú szülésen esett át és kötött izmokkal jött világra. Sokáig nehezen nyújtotta ki a karjait és neki is nagyon segített a rendszeres masszázs. Nagyon fontos a jól megválasztott olaj. Különböző évszakokban, különböző olajokkal érhetjük el a legjobb hatást. Nagymamám még a gyermek természete szerint is más-más olajat használt. Ha például a gyermek sokat sír, akkor virág esszenciából készült olajat javasolt használni.

Szia Shubi, nem fogod elhinni de ma négykézláb kapaszkodott fel Edy. TE TÉNYLEG CSODÁT TUDSZ TENNI :)))))

S. Marianna

A masszázs sokat segített, az első után elkezdett mászni szabályosan és nem a “régi” delfinezős stílusában. A második alkalom után pedig hamarosan magától is felült, nagyon örültünk vele együtt!

Köszönjük Subhi!!!

K. Dóra

Az érintés ereje elkísér egész életünkben. A fizikai kényeztetésen túl a lelkünkig elér. A világhoz illetve az emberekhez való viszonyunkat is befolyásolja, ezért nagyon fontosnak tartom már pici baba korban is a csöppségek érintését. A babamasszázzsal is egyfajta útravalót adhatunk gyermekünknek, amellett, hogy boldog perceket is szerzünk a számunkra legfontosabbaknak. A masszázs szervezetre gyakorolt pozitív hatása szintén nem elhanyagolandó. Köszönet illeti Shubhangit, aki megmutatta a helyes masszírozás technikáját és elősegítette, hogy a most már 7 és fél hónapos kisfiam még boldogabb lakója legyen bolygónknak.

E. Anikó (és Gergőke)

A ZSófi babánk 2,5 hónapos volt, amikor babamasszázson gondolkodtam. A gyerekorvosunk szerint a nyakizmai gyengék voltak. Mitől is erősödött volna, hisz a picilány egyáltalán nem szeretett hason feküdni, rögtön sírt ahogy próbálkozunk vele, és ha a legmélyebb álmában fektettem hasra, akkor is felkelt és kikérte magának.

Ezért gondoltam a masszázs az segít. Shubit teljesen véletlenül találtam az interneten, de ahogy elolvastam a honlapját, biztos voltam benne, hogy ő sokat fog tudni segíteni nekünk. 5 alkalommal jött ki hozzánk a babamasszázst megtanítani, és már az első alkalom után látványos volt a javulás. Ahogy a szakavatott kéz hozzányult a picur hátához-nyakához, már emelte is fel.

Zsófi már 4 hónapos, és azóta is csináljuk a masszázst naponta. Most már gond nélkül hasra lehet fordítani, és nagyon szépen tartja a fejét, oldalra is fordul már egy jó ideje.

Nagyon hálás vagyok Shubinak, hogy eljött hozzánk, mert tudom, hogy a masszázstól fog a lányunk gyorsabban-könnyebben fordulni, majd mászni felülni és járni.

A fizikai jótékony hatáson felül a babával való kapcsolatom is mélyült a rendszeres kontaktus következtében. Biztosa vagyok benne, hogy ennek is köszönhető, hogy Zsófi nagyon kiegyensúlyozott boldog mosolygós baba.

Köszönjük szépen Shubi!!!

G. Anita

Szülés utáni kismamamasszázs

Indiában nagy hayománya van a szülés utáni kismamamasszázsnak, mert nálunk úgy tartják, hogy a szülés a kismama újjászületése is. A szülés utáni első 40 napban a kismamát mindennel kényezteti a család. Ezek egyike a masszázs. Házhoz hívják azokat a tapasztalt és ajurvédában jártas masszőröket, akik a kismamát és az újszülöttet is masszírozzák. Az én családom nagyon szerencsés helyzetben volt, mert a nagymamám ilyen masszázzsal foglakozott. Távoli városokból is jöttek hozzá, hogy megtanulják a kismama- és bébimasszázst. Mivel Indiában közös háztartásban éltünk, gyermekkoromtól kezdve ott voltam mellette és megtanultam tőle minden fogást.

Az indiai kismamamasszázs különlegessége az, hogy olyan mozdulatokat használunk a hátmasszázs során, mely nem változtatja az anyatej minőségét. Nagyon hasznos továbbá a hasfal erősítésére, a szülés miatt legyengült egyéb izmok erősítésére és magába foglalja a fejmasszázst is, ami segíti a szülés utáni depresszió elkerülését.

Indiában azért is nagy jelentőséget tulajdonítanak a kismamamasszázsnak, mert úgy tartják, hogy ha a kismama jól érzi magát, az kihat az anyatej minőségére is és ezáltal a gyermek is jobban érzi magát és gyorsabban fejlődik.

Én már Magyarországon szültem meg gyermekeimet és sajnos nem volt lehetőségem ,hogy megkapjam ezt a kényeztetést. Ezért különösen szeretném, ha más kismamáknak segíthetnék abban, hogy mindent megkapjanak a szülés után, amire nekik és gyermeküknek szüksége van.

Csomagajánlatok és árak >>

  • Írja be e-mail címét, ha szeretne feliratkozni hírlevelemre!

    Csatlakozás a többi 22 feliratkozókhoz